metalurgie
24
apr.

5 sfaturi inainte de cumpararea unei instalatii de ridicare personalizate

Instalatiile de ridicare sunt dispozitive care trebuie sa indeplineasca anumite caracteristici, in functie de ce tipuri de sarcini au de ridicat. Din acest motiv v-am pregatit 5 sfaturi inainte de cumpararea unei instalatii de ridicare personalizate.

1. Majoritatea instalatiilor si dispozitivelor de ridicare sunt structuri personalizate

Unele produse pur si simplu nu pot fi cumparate ca fiind un standard dintr-un catalog. Fiecare client are nevoi speciale. Inginerii nostrii din departamentul de proiectare si productie, lucreaza constant pentru fabricarea acelor structuri necesare fiecarui tip de sarcina ce trebuie ridicata si manipulata, respectand in totalitate caracteristicile acesteia.

Deseori vedem diferiți factori care pot lua un dispozitiv de ridicare standard și să-l transforme într-un dispozitiv personalizat, inclusiv modificări la:

  • Greutatea sarcinii
  • Răspândire fixă sau reglabilă
  • Numărul și locația punctelor de prindere
 • Centrul de greutate
 • Cerințe de lungime și înălțime
 • Cerinte speciale conform formei sarcinii, cat si materialul din care aceasta este facuta.

Echipament de ridicare placi de marmura, reglabil
Galerie dispozitive si instalatii de ridicat personaizate: AICI

2. Oferiti-ne cat mai multe detalii despre produsul pe care intentionati sa il manipulati

Cand va ganditi la designul si specificatiile dispozitivului de ridicare pe care il doriti,ar fi recomandat sa ne specificati cat mai multe date tehnice cand redactati cererea de oferta. Dar nu vă faceți griji, nu trebuie să aveți o idee exactă de ceea ce aveți nevoie! Aceste specificații sunt în principal considerente și puncte de discuție pe care să le utilizați în timpul consultării inițiale cu unul din inginerii nostri.

Aceste informații ajută o echipă de estimatori și ingineri să obțină anumite numere pentru a începe să execute calculele inițiale, să determine nevoile materiale și să înceapă să proiecteze un concept pentru aplicația dvs. de ridicare.

3. Considerațiile specifice mediului de lucru și aplicațiilor la care va fi supus structura sunt la fel de importante.

De exemplu, este posibil să doriți să utilizați clesti de ridicare pentru a ridica tuburi metalice care au un finisaj foarte lustruit și nu vă puteți permite ca acestea să fie scufundate sau căzute. Producătorul ar trebui să adauge o protecție suplimentară, astfel încât să nu existe contact din oțel pe oțel care să poată zgâria sau deteriora produsul.

Fiecare detaliu de genul asta ajuta la proiectarea unei structuri perfecte pentru nevoile dumneavoastra. De asemenea trebuie sa tineti cont si de alte aspecte cum ar fi, de frecventa utilizarii instalatiei de ridicat, sau mediul in care aceasta este folosita.

Trebuie acordată o atenție specială următorilor factori de mediu:

 • Medii cu căldură ridicată (fabrici de oțel, instalații de prelucrare a oțelului, fabrici de hârtie etc.)
 • Medii active chimic (decapare din oțel, galvanizare etc.)
 • Medii în aer liber (șantiere, porturi maritime, etc.)

metalurgie

4. Oferiți desene tehnice, schițe, modele 3D sau diverse imagini care sa ajute in proiectarea de instalatii de ridicare personalizate

Dacă puteți oferi inginerilor o schiță cu dimensiuni aproximative sau un desen tehnic al produsului sau încărcării, ei pot ajunge rapid să lucreze la citarea și proiectarea unei soluții specifice aplicației pentru dvs.

Trebuie să știți că ajudtarile sau modificările aduse produsului final sunt uneori o parte naturală a procesului. Dar, dacă oferiți inginerilor un model 3D sau un model de produs, puteți elimina modificările din stadiul târziu. Prin acest proces dispozitivul de ridicare poate să fie produs mai rapid si sa fie gata de a fi utilizat imediat ce îl primiți!

5. Rezistenta materialelor este un indice foarte important pentru instalatii de ridicare

Legile fizicii si mecanicii sunt niste bariere peste care nu se poate trece. Asa ca in funcite de cerintele primite, vom folosi materiale care sa asigure rezistenta in conditiile de utilizate specificate. Poate doriți ca un dispozitiv de ridicat să fie mai mic sau mai ușor, dar inginerii sunt blocați în calcule și parametri care determină factorul de proiectare și capacitatea de a ridica o anumită sarcină. De asemenea, este posibil să doriți acel dispozitiv reglabil să fie mai subțire sau mai eficient, dar nu uitați că trebuie să existe o cantitate specifică de materiale care să se suprapună la ajustările minime și maxime pentru a menține o capacitate de ridicare constantă.

Fiecare structura va veni cu instructiuni de utilizare si specificatii tehnice. De asemenea fiecare structura este certificata si fabricata conform normelor in vigoare.